Veteranen
© copyright s.v.Tivoli

EVV-TOERNOOI (15 juni 2013)

Het EVV-toernooi

De kersverse kampioenen mochten op 15 juni voor de laatste keer dit seizoen hun kunsten gaan vertonen. Dit zou gaan gebeuren op het EVV-veteranen toernooi, waar de veteranen er in 2010 nog met de titel vandoor zijn gegaan. Maar na een lang (succesvol) seizoen en met maar één wisselspeler was het afwachten hoe de dag zou lopen. Tivoli – De Valk: 5-0 Het toernooi begon voor de vets uitstekend: vijf doelpunten voor en geen tegen en dat zelfs zonder te spelen. De valken waren namelijk niet op komen dagen… Desondanks waren de veteranen na een speelronde wel de lijstaanvoerder. Tivoli – EVV 3: 2-1 Tegen het veel jongere EVV 3 stond de echte opening van het toernooi voor de Tivolianen op het programma. Hoewel het inmiddels al 15.20 uur was, waren de vets nog niet wakker, want binnen twee minuten stond er al 0-1 op het scorebord. Het korte format met wedstrijden van een kwartier betekende dat er weinig tijd was om de achterstand ongedaan te maken. Halverwege de wedstrijd werd John ingebracht en dit bleek een gouden wissel te zijn. Vier minuten voor tijd knikte hij uit een corner de gelijkmaker tegen de touwen. Dit was het teken voor een slotoffensief. Het bleek een uiterst succesvol offensief. Bij het scheiden van de markt wist Hennie zijn tegenstander te passeren en ditmaal kon Henk afronden met het hoofd: 2-1. Tivoli – EVV 2: 2-0 De tweede wedstrijd van de Tivolianen was wederom tegen een elftal van EVV. Op papier een makkelijkere wedstrijd dan de eerste en dat bleek op het veld ook. Hoewel Tivoli beter was duurde het vrij lang voordat het veldoverwicht op het scorebord tot uitdrukking kwam. Na elf minuten kon Hennie afronden na een goede actie van Jaffa: 1-0. Een minuut later stond Jaffa met een goede actie opnieuw aan de basis van een treffer. Deze keer forceerde hij een penalty, die onberispelijk werd binnen geschoten door Stef: 2-0. Ondertussen was Henk geblesseerd uitgevallen, dit betekende dat Willie zich als nieuwe reserve om moest gaan kleden. Tivoli – Wilhelmina Boys: 1-2 In de vierde wedstrijd tegen de jongere Boys uit Best bleek dat het toernooi, door het kleine aantal wissels, conditioneel haar tol begon te eisen. Hoewel de vets lang stand konden houden, stond na tien minuten toch de 0-1 op het bord, nadat Stef een voorzet verkeerd inschatte. De Tivolianen wendden zich weer tot een slotoffensief, maar dit keer werkte het averechts. Na dertien minuten counterden de Boys naar een 0-2. Een minuut later vond Bert echter weer de aansluitingstreffer. Hij lette goed op bij een vrije trap en krulde hem binnen voordat een Boy dit in de gaten had: 1-2. Verder dan dat kwamen de veteranen niet meer. Tivoli – Brabantia: 0-4 Meteen na de wedstrijd tegen Wilhelmina Boys stond weer een wedstrijd op het programma, tegen Brabantia. De veteranen waren duidelijk nog niet hersteld van die wedstrijd, want het spel was erg matig. De doelpunten vlogen de vets dan ook om de oren. Na tien minuten spelen werd er al tegen een 0-3 achterstand aangekeken en uiteindelijk viel ook nog de vierde tegentreffer. De overwinning van het toernooi was nu dus definitief uit zicht. Tivoli – EVV 1: 1-1 De laatste wedstrijd van vandaag was wederom tegen een team van EVV. Het leek erop dat de Tivolianen deze wedstrijd lieten lopen, want binnen een minuut stond het 0-1. In het vervolg van de wedstrijd was echter niet te zien dat EVV nog wel ergens voor speelde, want de partij ging gelijk op. In de laatste minuut wist Bert dit zelfs te benadrukken: 1-1. Dus de veteranen sloten het seizoen af zoals ze begonnen waren: met een gelijkspel. De Tivolianen konden vandaag niet op volle oorlogssterkte aantreden. Ook waren er gedurende de namiddag weinig rustmomenten, want met slechts negen verschillende spelers heeft dus iedereen aardig wat minuten moeten maken. Desondanks wisten de veteranen het seizoen af te sluiten met een redelijke derde plaats. Tot volgend seizoen. De webryder, Marc van Hout